![]() |
KABAK TARATOR |
Yoğun bir haftayı daha bitiriyoruz,bu haftanın tek farkı sanırım okul telaşı oldu.Buradaki yazımda bahsetmiştim bu hafta okullu oluyoruz diye,ilk haftamız bitti bile.Çok şükür tedirgin başlayan ama yerini mutluluğa bırakan bir hafta geçirdik.Okula başladığımız günün görüntüleri aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere; biraz tedirgin,biraz heyecanlı ama çok güzeldi.Hayatımdaki en önemli andan küçük bir kesit sunduktan sonra geçiyorum asıl konuya,haftayı pratik nefis bir mezeyle kapatalım dedim,malum zamanı geçti geçecek, yapmak isteyen olursa hemen deneme şansı olsun.
Daha evvel çiğ kabak salatasının tarifini vermiştim.Bu pişmiş ve birkaç değişiklikle yapılmış hali.Pratik nefis bir tarif denemeyenlere şiddetle önerilir.
Hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum.
![]() |
2012 ANA SINIFI İLK GÜNÜ |
![]() |
KABAK TARATOR |
MALZEMELER
2 adet kabak (rendelenmiÅŸ)
1 adet küçük kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
ceviz kırıkları
2-3 diş sarımsak
yoğurt yada süzme yoğurt
üzerine:
zeytin yağı
ceviz kırıkları
nane yaprağı
![]() |
KABAK TARATOR |
HAZIRLANIÅžI
Öncelikle soğanları yemeklik doğrayalım ve ısıttığımız zeytin yağın da ölene kadar kavuralım.Rendelenmiş kabakları,tuzu,karabiberi ekleyip yüksek ateşte su salmasına izin vermeden ve çok öldürmeden kavuralım.Kavrulan kabağı ocaktan alıp ılımaya bırakalım.Oda ısına gelen kabaklara ,yeteri kadar yoğurdu yada dilerseniz süzme yoğurdu,rendelenmiş sarımsağı,damak tadınıza göre tuzu ve ceviz kırıklarını ekleyip güzelce harmanlayıp servis tabağına alalım.Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip,ceviz kırıkları ve taze naneyle süsleyip soğuk olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi