| TAVUK BÜRYAN (KAPAMA) |
Bir gün arayla yeni menü ve yeni bir tarifle ramazan lezzetlerine devam ediyoruz.Bugünkü tarifim tam bir ana yemek,yanına bir çorba birde salata yeter de artar bile,tabi yemek sonrası için tatlımızı da unutmadım.Menüye mutlaka göz atın,büryanı da mutlaka deneyin derim.
Şimdiden bereketli iftarlar...
İFTAR ÖNERİLERİ-11.GÜN
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
TAVUK BÜRYAN (KAPAMA)
| TAVUK BÜRYAN (KAPAMA) |
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2-3 orta boy domates
1,5 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
nane(bol olsun)
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
tuz
2-3 dilim limon
1,5 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
8 adet tavuk baget
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuklarımızı içine bir tutam maydanoz,birkaç tane defne yaprağı,bir küçük havuç,karabiber ve tuz kattığımız suda haşlayalım.Suyuna kattığımız baharat ve sebzeler hem tavuk suyunun lezzetine lezzet katar hemde ağır kokusunu alır.Haşlanan tavukları ayrı bir tabağa alıp suyunu ince bir süzgeç yada tülbentle süzüp onuda bir köşede bekletin..
Diğer tarafta yağlarımızı tencereye alıp ısıtalım, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyelim.Ardından rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz daha kavuralım ve iyice yıkanmış pirinçleride ilave ettikten sonra pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
en son tuzunu ve baharatlarınıda ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Hafifçe yağladığımız borcam yada fırına dayanıklı seramik fırın tepsisine pilavımızı dökelim ,üzerini düzeltelim.(fırın tepsisi mutlaka kalın bir tepsi olmalı,bu nedenle ya borcam yada seramik dedim).
Haşlanmış ve suyu süzülmüş butları yağsız teflon bir tavada biraz kızartalım ve tepsiye döktüğümüz pilavın üzerine gömelim.
Tavuk suyunu ve suyunu ilave edip,ortasına limon dilimlerini yerleştirip,önceden ısıtılmış fırının alta yakın(bunu söylememin nedeni üste çok yakın olursa büryanın üzeri kuruyabilir)
kısmında 190 dereceli fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
Not: eğer suyunu çektiğinde pirinçler biraz diri geldiyse azıcık daha kaynar suyu eşit bir şekilde tepsiye gezdirebilirsiniz.
Not: pilavın kurumasını önlemek için;yukarıda da yazdığım gibi,büryanı fırının alt bölmesinde pişirelim ve fırına dayanıklı bir kaba su koyup fırının alt bölmesine yerleştirelim.
Ilık yada sıcak olarak servis edelim..
| TAVUK BÜRYAN (KAPAMA) AFİYET,ŞEKER OLSUN... Twitter : Reyhan Ksc instagram : reyhanksc facebook: anne eli gibi |



