![]() |
SADE KEK |
Herkese güzel bir gün diliyorum...
Bizde durumlar yine hastalıktan ibaret ne yazık ki,benim kuzu yine hastalandı,bazen kreşten alsam mı acaba diye düşünmeye başladım artık.
Bu yaşına kadar toplasan bu seneki kadar hasta olmamıştır.Ama sosyalleşmesi gereğini de düşününce kreşten alma şansım yok maalesef,öyle böyle bu seneyi bitirmemiz lazım,bu seneden sonrası zaten mecburi eğitime giriyor,yıkılmadan devam etmek lazım:/
Neyse efendim bugün sizlere sade mi sade bir kek tarifim var,aslında bu benim temel kek tariflerimden biridir,içine ne istersem katarım ama eşim artık nasıl özlediyse sade kek lezzetini ,reyhan bana sarı kek yapar mısın dedi geçenlerde:)
Neyse efendim bende dedim eşime hay hay,benim için en kolayı ve hemen yapıverdim çokta güzel oldu ,bende sade kek yapmayı özlemişim valla,çırp,pişir oh ne rahat:)
Nasıl bir rahatlıksa artık hamuru kocaman tepsiye dökmüşüm,sonrada üşenip değiştirmedim,siz hamura göre bir tepsiyle pişirin:)
Aslında bu kek hepimizin çocukluğundan kalmadır biraz,o zamanlar böyle alengirli tarifler yoktu,hemen annemiz çırpar atıverirdi fırına,mis gibide kokardı. o günleride hatırlatmış oldu bana.
Neyse efendim,çenem daha çok düşmesin,post uzamasın, buyrun tarifimize...
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 su bardağı elenmiş un
HAZIRLANIÅžI
Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar iyice çırpalım,yağını,yoğurdunuda ekleyip biraz daha çırpalım.
Elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip güzelce karıştıralım ve yağlanmış,unlanmış kalıbımıza döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında biraz pişirip ayarını 150-160 dereceye düşürelim (tabi bu derece sizin fırınınıza göre değişebilir bunu göz önünde bulunduralım).bu arada kapağını en az 20-25 dakika asla açmıyoruz,hatta mümkünse daha uzun süre açmayalım.
Kekimiz kürdan testinden geçince fırından alıp soğumaya bırakalım.Soğuyunca kalıbından çıkarıp ,dilimleyip servis edebiliriz..
![]() |
SADE KEK |