![]() |
ISPANAK YATAĞINDA BİBERİYELİ ET SOTE |
Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Yorucu bir haftanın daha sonuna geldik sayılır,gerçi hafta sonu daha çok çalışanlar ve okula gidenler için tatil anlamına gelir,biz ev hanımları içinse asıl mesai başlar,çocuklar evde,eşimiz evde birde onlar evde olduğundan ''misafir gelir hoş gelir'',bu durumda da fazla mesai kaçınılmazdır ama ben halinden memnun olanlardanım,oğlumu da ,eşimi de,misafiri de severim.
O halde diyoruz ki çalışanlara ve okula gidenlere iyi tatiller,bizlere de iyi çalışmalar (:
Neyse efendim sırada yine mevsim sebzelerinden biri olan ıspanağı yatak olarak kullandığım nefis bir et tarifim var,biz çok sevdik sizlere de tavsiye ederim,denerseniz de şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun.
Buyrunuz tarifime...
MALZEMELER
ıspanak sote için:
1 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaığı sıvıyağ
tuz
taze çekilmiş karabiber
pul biber
et sote için:
1 kg kuşbaşı doğranmış et (ben bonfile kullandım)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 adet arpacık soğan
taze çekilmiş kara biber
pul biber
kekik
biberiye (varsa taze yoksa kuru kullanılabilir)
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ (en son katılacak)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ıspanak sotemizi hazırlamak için,ıspanaklarımızı iyice yıkayıp,doğrayıp,süzdürelim,hatta mümkünse kurutalım.
Ardından yağımızı tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanımızı ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım,salçasını ekleyip biraz daha kavurup ateşin altını iyice açıp ıspanakları ekleyelim ve yüksek ateşte su salmasına izin vermeden pişirelim.
en son tuz ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatalım.
Et sote için sıvıyağımızı tencereye alıp kızdıralım ve tuzladığımız etlerimizi içine atıp ,yüksek ateşte,mühürlenmesini sağlayalım.etinizin yumuşaklığına göre biraz su ilave edebilirsiniz ben bonfile kullandığım için hiç su kullanmadım.içine arpacık soğanlarımızı da atalım ,suyunu salıp çekene kadar ve yumuşayana kadar pişirelim.Piştikten sonra,baharatlarını da damak tadımıza göre ekleyelim,son olarak 1 kaşık kadar tereyağını ekleyip,karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Servis tabağına önce ıspanağı alalım onun üzerine eti yerleştirip sıcak olarak servis edelim.
![]() |
ISPANAK YATAĞINDA BİBERİYELİ ET SOTE |
AFİYET,ŞEKER OLSUN...