![]() |
FIRINDA YOĞURT SOSLU KANAT |
Herkese merhabalar.
Sıradaki tarifim hem pratik hemde çok leziz bir tavuk yemeği.yoğurdun verdiği o ekşimsi lezzeti sevenler için birebir,üstelik ızgarada olduğu gibi yanma derdi de yok,mutlaka denemelisiniz diyorum..
Aslında bu postumda gamze anneden bahsedecektim fakat yazamadım,başaramadım o yazıyı yazmayı dünden beri ağlıyorum desem hiç yalan olmaz,bu post taslakta hazırdı zaten sadece o neşeli giriş kısmını şimdi değiştirip yayınlayayım,yarında becerebilirsem ondan bahsedeceğim ama siz gerekli bilgi için buradaki yazıyı mutlaka okuyun,belki bir yardımınız olabilir.Rabbim onu evladına bağışlasın inşallah,ailesinede sabır versin..
MALZEMELER
marinesi için:
1 kilo kanat
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
tuzot
pulbiber
üzerine:
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
öncelikle bütün marine malzemelerini bir kapta iyice karıştıralım.diğer tarafta temizlediğimiz tavuklarımızı her birinin üzerine tuz ve tane karabiber serpip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.karıştırdığmız marine malzemelerini kanatlara önlü arkalı fırça yardımıyla bolca sürelim.üzerini alimunyum folyoyla kapatıp 1-2 saat kadar dinlendirelim.dinlendikten sonra aliminyum folyoyla birlikte önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kurutmadan pişirelim.çok fazla kızartmaya kalkışırsanız kuruyabilir,bu noktaya dikkat edelim.
Pişince sıcak yada ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi