Bu tadı çok seviyorum ne zaman dışarı akşam yemeğine gitsem gelen meze tabağında ilk seçtiğim tabak oluyor markete gittim diyelim reyonları geziyorum hadi turşu alayım dediğimde ilk elimi attığım kavanoz oluyor,seviyorum o mayhoş tadı hoşuma gidiyor bu sefer evde yapıldı kendileri yapmak isteyipte nasıl yapılıyor acaba diyorsanız işte size tarifi
malzemeler
- 2 kilogram pancar
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5 diş sarımsak
- su
yapılışı
- pancarlar yıkanıp tencereye konulur.
- içerisine tuz,tozşeker,sirke,sarımsak ve üzerini geçecek kadar su eklenip pişirilir
- pişip pişmediğini bıçak sokarak anlayabiliriz
- tenceresinde bir gece bekletilir
- beklettikten sonra suyunu süzüp pancarların kabuklarını soyuyoruz
- pancarlar doğranıp bir kavanoz içine alınır
- süzülen su pancarların üzerine dökülür
- 3-4 gün sonra servis edilebilir.