malzeme:
* yarım kalıp pişmiş kek* 1 kaşık kakao
* 1 portakal kabuÄŸu rendesi
* 3/4 su bardağı süt
* hindisatan cevizi
* 1 paket vanilya
* truff un güzel yanı sevdiğiniz ceviz, badem ....meyve, kurumeyve parçacıkları.......likör.....dilediğiniz şekilde tatlandırıp çeşitlendirebilirsiniz. Ben 2 kaşık limonçello ekledim.eşimin İtalya seyahatleri sırasında bir İtalyandan aldığı limonçello tarifinide önümüzdeki günlerde eşim Türkçeye çevirdiğinde ekleyeceğim...
* bahsettiğim yarım kalıp kek, evde hazırlanan 1 tepsi kekin yarısı gibi düşünülebilir...
yapılışı:
* kek parçalanır ve bütün malzeme mozaik pasta yapılır gibi karıştırılır
* sütü eklerken kıvama dikkat edelim, oluşan hamurumuz elde yuvarlanacak kıvamda olmalı,
sütü daha az veya daha fazla kullanmak bizim yorumumuza kalmış...
sütü daha az veya daha fazla kullanmak bizim yorumumuza kalmış...
* 1 saat buzdolabında dinlendirilir
* hindistan cevizi konan bir kaseye yuvarlanıp atılır ve ister kürdan ister kağıtta servis yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN