
· 1 su bardağına yakın şehriye (tel yada arpa)
. 1 çorba kaşığı sıvı yağ
. 1 çorba kaşığı salça
. Karabiber
. 5 su bardağı su
Terbiyesi için ;
. 1 yumurtanın sarısı
. Yarım limonun yarısı
. Tuz
*Malzemelerin miktarlarını kişi sayısına göre arttırabilir yada azaltabilirsiniz .
YAPILIŞI
İlk önce karabiber ,yağ, salça ve şehriyeyi kısık ateşte hafifce kavurun. Sonra suyunu ilave edip iyice kaynatın.
Ayrı bir yerde 1 yumurtanın sarısı, tuz ve yarım limonun yarısını çatal yardımı ile iyice çırpın.
Pişen çorbanızın içine ılıdıktan sonra yaptığınız terbiyeyi karıştırırarak ilave edin .
**Terbiyeyi, yumurtanın pişip beyaz beyaz görünmemesi için ılıdıktan sonra ilave edin.
En son üzerine kuru nane yada maydanoz yaprakları koyup servis yapabilirsiniz.
Abone olmak için Tıklayınız