
Dolamalı Yufkada Su Böreği
Tavada Kolay Su Böreği
Bu börek gerçekten su böreğine benziyor. Hem lezzetiyle hem de görünüşüyle tam bir su böreği. Su böreğini ara ara yaparım ve ailecek çok severek yeriz. Bu böreği ilk tattığımızda gerçekten ne kadar çok su böreğine benziyor dedik. Hatta arkadaşlarıma ve anneme mutlaka deneyin diye hemen tarifini verdim. Tadının güzelliğinin yanında yapımı da çok kolay benim gibi damak tadına düşkün çalışan bayanlar için çok uygun bir börek diyebilirim.
Bizim ailede daha çok yumuşak börekler tercih edilir. Sert kıtır kıtır börekler pek sevilmez. O yüzden artık bu börek bizim ailenin vazgeçilmezi oldu. Yalnız bu böreği ben her yaptığımda peynirli yaptım kıymalı hiç denemedim aslında onu da merak ediyorum acaba kıymalı nasıl olur diye? Denemek Lazım.
Malzemeleri Tanıyalım
3 tane yufka
2 tane yumurta
100 gr tereyağı
Soğuk su
Sıvı yağ
İç Malzemeleri
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
Böreğin Yapılışı
* Tereyağımızı bir tavaya alıp ocağa koyuyoruz ve eriyinceye kadar bekliyoruz.
* Eriyen tereyağını ocaktan alıp ılımasını bekliyoruz daha sonra içine 2 yumurtamızı kırıp iyice çırpıyoruz.
*Bir kasede peynirimizi rendeliyoruz üzerine maydanoz ve dereotunu doğrayıp iyice karıştırıyoruz.
*Yufkayı tezgaha serip üzerine yağ yumurta karışımından gezdirip fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
* Daha sonra peynirli karışımımızı bunun üzerine eşit gelecek şekilde her yerine yayıyoruz.
* Yufkayı ortasından kesip kenardan kestiğimiz yöne doğru rulo yapıp sarıyoruz.
* Tavanın ortasından başlayarak dolayarak rulo sarıyoruz. Bunun için büyük boy tava kullanmanız gerekiyor. Yoksa yufka fazla gelebilir.
* Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp tavamızı tam olarak dolduruyoruz.
* Böreğin üzerine kadar çıkacak şekilde su doldurup 5-6 dakika bekliyoruz.
* Daha sonra elimizle böreği tutarak eğiyoruz ve olabildiğince suyu boşaltıyoruz.
* Üzerine ve altına sıvı yağ yapıp ocağa koyuyoruz. Altı kızarınca çevirerek diğer tarafını da kızartıyoruz.
* Böreğiniz hazır dilimleyerek servis yapabilirsiniz.