sis köfte eslinde polenta tarifimiz .
dün festivalde satisa sunulan polentayi görünce bu gün gönül rahatligi ile ekleyebilirim düsüncesini getirdi bana
toplumumuzda polenta fazlaca taninan bir lezzet degil .
cok doyurucu tok tutcu ve besleyici ben köfte ile beraber servise sunmustum siz köfteyi ayri polentayi ayri olarak uygulayabilirsiniz.
gerekli malzeme köfte icin
500 gr orta yagli kiyma
1 kuru sogan
yarim demet maydanoz
6 yemek kasigi galeta unu
1 yumurta
6 yemek kasigi su
1 yemek kasigi hardal
1 kahve kasigi silme kimyon
1 kahve kasigi silme kekik
1 kahve kasigi silme toz kirmizi biber
tuz karabiber
ister köfte ister balik isterseniz tavuk hepsine uyar polenta ;)
kalan polentaniz olursa bir gün sonra yaglanmis tepsiye elinizle bastirin üzerine biraz daha peynir dogru firina dilimleyerek servis yapin .
afiyet olsun
dün festivalde satisa sunulan polentayi görünce bu gün gönül rahatligi ile ekleyebilirim düsüncesini getirdi bana
toplumumuzda polenta fazlaca taninan bir lezzet degil .
cok doyurucu tok tutcu ve besleyici ben köfte ile beraber servise sunmustum siz köfteyi ayri polentayi ayri olarak uygulayabilirsiniz.
gerekli malzeme köfte icin
500 gr orta yagli kiyma
1 kuru sogan
yarim demet maydanoz
6 yemek kasigi galeta unu
1 yumurta
6 yemek kasigi su
1 yemek kasigi hardal
1 kahve kasigi silme kimyon
1 kahve kasigi silme kekik
1 kahve kasigi silme toz kirmizi biber
tuz karabiber
köftemiz icin kiymayi yogurma kabina aliyoruz sogani rendelemenizi istemiyorum cünki suyu kiymayi karartiyor
cok ince bir sekilde dograyalim .maydonozuda dogradiktan sonra ,yumurtayi kiralim icine. baharatlari tuzu karaboiberi ekleyelim güzelce yoguralim
avcumuzun dolusu harcimizi uzun köfte seklinde hazirlayalim ortasina sekilde görüldügü üzere tahta sisleri koyup yukaridan birlestirelim
bu sekilde tüm köftelerimizi hazirlayalim
isitilmis teflon tavada kizartip sicak bekletelim
polenta icin ocaga 4 su bardagi su koyup kaynatalim icersine tuz ve karabiber ekleyelim
bir su bardagi misir irmigini kaynayan suya karistirarak ilave edelim topaklanma olmasin
yaklasik 15 dakika karistirarak orta isida pisirelim suyunu cekip püre kivamini almali .kivamina gelince icersine 100 gr yakin tereyag parcasi koyup karistirmaya devam edelim
tereyaginida icine alinca üzerine bir su bardagi parmesan peyniri ekleyelim .(parmesan bulamassaniz kasar peyniride olur) biraz muskat rendesi karabiber ve dogranmis maydonoz ilave edin
ister köfte ister balik isterseniz tavuk hepsine uyar polenta ;)
kalan polentaniz olursa bir gün sonra yaglanmis tepsiye elinizle bastirin üzerine biraz daha peynir dogru firina dilimleyerek servis yapin .
afiyet olsun