ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE |
Herkese güzel bir hafta diliyorum..
Yoğun geçen bir haftayı bitirdik bir diğerine bugün itibariyle başlamış bulunuyoruz.Sahiden bu aralar yoğunluk sıcakla birleşince oldukça çekilmez oldu ama buna da şükür,boş kalmak daha kötü değil mi?
Haftaya nefis bir zeytinyağlıyla başlamak istedim,tezgahlardan kalkmadan belki sizde yapmak istersiniz.Taze baklayla taze fasülye arası bilindik bir lezzet,zeytinyağlısı da çok güzel oldu,bakla gibi sade yada sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz,zeytinyağlı yemekler arasına güzel bir alternatif olacaktır diye düşünüyorum.
Diğer zeytinyağlı tariflerime BURADAN ,sebze yemeklerine BURADAN,kuru börülce salatasına BURADAN ve deniz börülcesi salatasına da BURADAN ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER
500 gr kadar taze börülce
3 adet orta boy domates
1 adet iri kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
3/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
tuz
tuzot
değirmende çekilmiş taze kara biber
dereotu
hizasına gelecek kadar su
1/4 limonun suyu
ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yağımızı tencereye alıp ısıtalım, yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım, rendelenmiş domatesleri de ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim,ardından salçasını da ekleyip biraz daha pişirelim.
Ayıklayıp temizlediğimiz börülce ve kesme şekeri de ekleyip biraz daha çevirelim en son tuzunu,baharatlarını ve suyunu ekleyip önce orta ateşte kaynamaya,sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Eğer suyunu çektiği halde hala pişmediyse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.Piştikten sonra limon suyunu ve ince kıyılmış taze dereotunu da ekleyip ocağın altını kapatalım.Kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakalım.
Dilerseniz servis esnasında üzerine sarımsaklı yada sade yoğurt dökebilirsiniz.çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi