es selamü aleyküm dostlarim hayirli bir hatfa diliyorum
arsivden bir tarif ile geldim yine firin alincaya kadar malesef böyle .kismetse bu hafta hal yoluna koyacagiz
tarifimiz gelince, kremali lezzetlerede ara veriliyor artik malum yaz geldi .
hamur icin
malzeme
3 yumurta sarisi
125 g seker
250 g tereyag yada margarin oda isisinda
300 g un
1 kahve kasigi silme kabartma tozu
180 g findik yada badem tozu
1 limon kabugu rendesi
1 bir yemek kasigi elma suyu hamura
1 kahve kasigi tarcin
yarim kahve kasigi karanfil tozu
ic malzemesi:
500 g kuru incir suda bekletilip kücük kücük kesilmis
5 yemek kasigi elma suyu
1 yumurta sarisi üzerine sürmek icin
en üstüne 1 cay bardagi tahin ve toz seker
yapilisi
tereyag ve margarini seker yumurta sarilarini limon kabugu rendesi beraber iyice seker eriyinceye kadar cirpin .
diger bir kapta un, findik yada badem tozunu ,kabartma tozunu baharatlari karistirip cirptiginiz malzemeye ekleyip bir kasik elma suyunuda ilave edin . biraz daha karistirip 20 dakika hamurunuzu dinlendirin..
dinlenen hamurunuzun yarisini hafif yaglayip unladiginiz 26 cm kalibiniza yerlestirmek icin
hamuru önce tezgahda elinizle hafifce bastirarak büyütün hamurunuzu , kalibiniza koyun elinizle düzeltin. suda bekletip iyice kagit pecete ile suyunu aldiginiz ve dogradiniz incirleri elma suyu ile karistirip hamurun üzerine serin .
kalan hamuruda ayni sekilde elinizle acip incirlerin üzerini kapatin yumurta sarisini sürüp isitilmis 180 derece firinda yaklasik 50 dakika pisirin
firindan cikardiginiz tartinizi sicakken tahini üzerine gezdirin tahinin üzerine de toz seker serpip sogudukdan sonra dilimleyerek servis yapin
not .resimde görüldügü üzere ben tamamen kapatmamistim incirlerin üzerini hamurla
incirler gözüksün istemistim ama bazi bölgeler kurudu
ikici denememde ise tamamini kapattim incirlerin üzerini böylelikle
kuruma olasiligi ortadan kalkti yani resimdeki gibi olmasi gerekmiyor :)
konsepti bana ait
afiyet olsun dualariniza talibim