es selamü aleyküm dostlar cuma icin ayri bir post daha yazacagim ama, yinedetarife gecmeden cumamiz mubarek olsun diyorum
suan gecenin sessizligin de yaziyorum .ev ahalisi derin uykular da .bende ise uyku yok.
galiba yorgunluktan olsa gerek .bari tarif ekleyeyim degilmi :)
bozuk firinim bu gün gitmeden evvel bana ,uzun da sürse güzel bir lezzet birakarak gitti .cok sacmami olur yazsam düsündüklerimi ?
onu cöpe birakirken icim bir tuhaf oldu :( üzüldüm sanki bir yakinimi bir yere birakip kaciyormusum gibi geldi .nede olsa az kahrimi cekmedi zavalli, elinden geleni fazlasi ile yapti .cok zaman kapagini isidan tutamadigim gün olmustur
bir makinadan bile insan oglu ne cok sey bekliyor. elden gelenle yetinmiyor hep fazlasini istiyor
makinadan bile ,
sonucta ise gözünü insanin yanlizca toprak doyurdugu bildigi halde hep daha fazla daha fazla diyor ..
cok uzadi kesiyorum.sonucta firin degilmi .benim icin öyle degil iste
tuhafimdir ben mazur görün
tarife gelince
kisi basi balik hesap etmeniz gerek. cinsi ,sayisi size kalmis ben cupura kullandim
tuz karabiber cok az sivi yag aliminyum folyoyu yaklamak icin
baliklari yikayip temizleyin üzerlerine karabiber ve tuz serpin ,her baligi saracak kadar alufolye koparin
ayri ayri sarin agizlarini kapatirken biraz sivi yag gezdirin üzerlerine ama fazla olmasin paketlediginiz baliklarinizi firin tepsinize koyup 200 derece isitilmis firinda 35-40 dakika pisirin son bes dakika agizlarini acip bes dakika tamamlayin cok pismis seviyorsaniz sayet süreyi 10 dakika daha uzatin
bizde balik fazla kurutulmaz ;)
kapari sosumuz icin
yarim cay bardagi hakiki zeytin yag
1 limon suyu
2 iri dis dogranmis sarimsak
1 adet ancuez
kücük bir kavanoz kapari ( 60 gr
50 gr tereyag
yarim bag maydanoz
tuz karabiber
kücük bir tavaniza zeytinyagini koyun icersine bir adet ancuezi birakin. dogdanmis sarimsagi ilave edip ocaga koyun .orta ateste sarimsaklarin kokusu cikip ancuez tamamen kayboluncaya kadar tutun
dikkat edin sarimsaklar yanmasin
tavaniza sIktiginiz bir limonun suyunu ve kapariyi ekleyin ocakta bir kac dakika kaynatin
ocaktan cekin
malzeme sicak iken tereyagini birakin catal yardimi ile erimesini saglayin
dogradiginiz maydanozu ilave edin bu asamada el blendirinizi bir iki kez calistirmak sureti ile malzemeyi parcalamanizi istiyorum
sosumuzu sicak tutmaya özen gösterelim biraz karabiber ile tatlandirmayi ihmal etmiyoruz
pisen baliklarimizi hemen aliminyum folyodon cikarip yanina sosu koyup servise sunuyoruz
kilciklara dikkat afiyet olsun
konsept bana ait yine