Porsiyon: 3 - 5 kişilikl
Zorluk derecesi: kolay
Zorluk derecesi: kolay
Malzemeler
750 gr sardalye balığı,
1 kuru soğan,
2 diş sarımsak,
1 su bardağı ufalanmış ekmek içi,
3 çorba kaşığı kuş üzümü,
3 çorba kaşığı çam fıstığı,
2 çorba kaşığı kaşar rendesi,
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
3 adet defne yaprağı,
1 adet limon,
Sicilya Usulü Sardalye Tarifi
Sardalyelerin kafalarını kopartıp içlerini temizledikten sonra kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytin yağında biraz kavurduktan sonra içine kuş üzümü, çam fıstığı ve ekmek içini de ekleyin. Soğuduktan sonra şeker, maydanoz, peynir ve baharatı katın. Bunu bir kat balık, bir kat karışım halinde balıklar bitene kadar yapın. Daha sonra balıkları hafif yağlı bir tepsiye dizin. Üzerinde bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirdikten sonra 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun…
Etiketler: balık ve deniz yemek tarifleri, Dünya Mutfakları, et yemekleri, Sicilya Usulü Sardalye Tarifi

