Porsiyon: 8 - 10 kişilik
Zorluk derecesi: orta
Zorluk derecesi: orta
Malzemeler
10 adet temizlemiş deniz tarağı
• 30 gr. ekmek kırıntısı
• 1 yemek kaşığı sarımsaklı yağ
• 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• 10 gr. toz parmesan
Gratine Deniz Tarağı Tarifi
Fırını üstten ısıtma 200 dereceye getirin. Ekmek kırıntısnı sarımsaklı yağ ile birlikte karıştırın. Kırıntılar renk alana kadar fırında kalmalı. Çıkardığınızda maydanoz ve parmesanı ekleyip, tarakların üzerini bu karışımla kaplayın. 2-3 dakika, parmesan eriyene kadar fırında en üst rafta tutup çıkarın. Sıcak servis edin.
Afiyet olsun…
Etiketler: balık ve deniz yemek tarifleri, Dünya Mutfakları, et yemekleri, Gratine Deniz Tarağı Tarifi

