Es selamü aleyküm dostlar .
Artik instigramda resim paylasimi yapinca buraya tarifi yüklemek gibi bir mecburiyetim oluyor:)
hemen yine sizlere tezat ve yine tarifi bana ait bir corba var .
olurmusu yok oluyor cok da seviliyor
malzeme
250 gr marul
1 orta boy kurusogan
3 dis sarimsak
1 biraz iri patates
yarim cay bardagi siviyag
4 yemek kasigi pirinc
1 yemek kasigi un
yarim tatli kasigi kuru dereotu
tuz karabiber
bir yemek kasigi tereyag
bir avuc dan fazla dogranmis maydanoz
1 yumurta sarisi
yarim limon suyu
1,5 litre et suyu
marulllari acip yikayalim (mümkünse en üst yapraklarini kullanmayalim) onlar biraz aci olabiliyor
tencereye koyalim üzerine yarim cay bardagi su koyup, ocaga koyalim kapagini kapatip
yaklasik 1,2 dakika tutalim . ocaktan aldiginizda zaten suyunu kaybetmis olacaktir sama yine de kalan suyu varsa süzüp marullarimizi ince dograyalim
tencereye siviyagi koyalim üzerine dogradigimiz sogani sarimsagi koyup kavuralim yaklasik bir iki dakika daha sonra unu ekleyip dibini sarmaya baslayincaya kadar kavurmaya devam edelim
et suyunu ekleyin kaynamaya baslayinca marul yapraklarini ilave edelim .ardindan pirinci yikayip beraberce tuz karabiber ve derotu esliginde yaklasik 20-25 dakika kaynatilim
kapagina dikkat edin tasmasin corbamiz süre sonunda corbamizi elblendirindan cekelim altini kaptip terbiyesini hazirlayalim
limon suyu ile yumurta sarisini bir kasede cirpalim .üzerine yarim cay bardagi su ekleyelim iyice cözülsün yumurta .corbanin pisme sonunda tencereden terbiye karisimina bir kepce kadar corbadan koyup karistiralim tekrar geri tencereye ilave edelim terbiyemizi bundan sonra corbamizi kaynatmayacagiz yumurtamiz kesilebilir
en son olarak tereyagini ocakta köpürünceye kadar yanmadan tutalim .
ocaktan alalim dogradigimiz maydanozu icersine atalim
hemen geri tenceremize ilave edelim .
sicak sicak servise sunabilirsiniz .ve siz söylemesseniz
hic kimse marul oldugunu anlamayacak söz veriyorum ;) afiyet olsun dualara talibim dostlar
hayirli bir hafta dileklerimle
Muhabbetle