Es selamü aleyküm dostlar
olurya belki misafiriniz gelir yarina ;) kac zaman önce arkadasimin davetinde tattigim bir lezzet var
bu gün sizlere .tarifin orjinaline sadik kaldigimi düsünmüyorum .kime ait onuda bilmiyorum .
arkadasimin ozaman anlattigi kadar aklimda kaldigi sekilde yaptim .tek hatirladigim onun salatasinda havuclar cig olarak ekleniyordu .kendim patates tüketmem yasak olsada kizim cok sevdigi icin yaptim
buyrun simdi tarif
Malzeme
1 kg patates
2 su bardagi su
2 tatli kasigi seker
&
500 gr havuc
yarim cay bardagi siviyag havuclari kavurmak icin
&
450 gr süzme yogurt
2 dis sarimsak
3-4 yemek kasigi su
&
üzeri icin sos
4 yemek kasigi siviyag
2 tatli kasigi toz kirmizi biber
yarim tatli kasigi kuru nane
tuz karabiber 1 tatli kasigi kuru yada taze dereotu
üzerine suyu ekleyip tuzu karabiberi sekeri ilave edip
kapagini kapatalim. ocaga koyup suyunu cekinceye kadar pisirelim.
10 dakikanin sonunda birazcik kapagini aralayabilirsiniz tuz olayini her kademede eklyeceginizi düsünerek tuz kullanmalisiniz aman dikkat
pisen patatesleri sicakken patates ezecegi yada catal yardimi ile iyice ezelim
havuclari soyup rendeleyelim
sivi yagda havuclari 5 dakika kadar kavuralim
servis kabimiza önce ezdigimiz patatesimizi yayalim
patetesin üzerine kavurdugumuz havucumuzu serelim. sogumaya birakalim
süzme yogurdun icersine suyumuzu ve sarimsagi ezip yogurda ekleyip karistiralim
havuclarin üzerine yogurdu ekleyip düzleyelim
sosu icin tavada siviyagi isitip ocakdan alalim .icersine biberi ve naneyi ekleyelim
hafif sogumasi icin bekletin soguyunca
kasikla yogurdun üzerine gezdirin
en üzerine dereotunu serpistirerek tamalayin
arzu ederseniz misafirlerinize porsiyonlayip ,komposto bardaklarina hazirlayarak servis edebilirsiniz
hayirli bir hafta sonu diliyorum afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
Muhabbetle