ÜZÜMLÜ ,FINDIKLI MOZAİK KEK |
Haftaya şöyle misler gibi kakaolu,fındıklı ve üzümlü bir kek var desem ,nefis mi nefis desem :)
Ne dersiniz ?
Geçen hafta,ev halkı kek diye tutturunca ne yapacağıma bile karar vermeden girdim mutfağa.Malzemelerine de yumurta ile şekeri çırparken karar verdim desem yalan olmaz.
Sonuç mu?
Muhteşemdi, tadan herkes çok beğendi.Eee madem bu kadar beğenildi,onaylandı o halde sizlerle paylaşmak farz dedim ve bir türlü kapağını bile açamadığım bilgisayarımın başına geçtim.
Uzun lafın kısası biz bu keki çok beğendik,siz de deneyin tadın isterim,denerseniz de sağ kulağımı çınlatın isterim :)
Hepimizin haftası kek kokulu ve sorunsuz geçsin.Yeni yeni tariflerle yeniden görüşmek üzere...
ÜZÜMLÜ ,FINDIKLI MOZAİK KEK |
6-8 kişilik
MALZEMELER
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı elenmiş un
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
2 çay bardağı kuru üzüm (klasik küçük çay bardağı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tepeleme yemek kaşığı kakao
ÜZÜMLÜ ,FINDIKLI MOZAİK KEK |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuru üzümlerin üzerine ılık su ekleyip kek hamuru hazır olana kadar yumuşaması için dinlendirin.Ardından yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyip köpürene kadar iyice çırpın.Bu aşamada mikser işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.Yumurtalı karışıma yoğurt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpın.Elenmiş Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin.Son olarak fındığı da ekleyip,karıştırın ve hamurun yarısını yağladığınız fırın tepsisine dökün.Suda beklettiğiniz üzümlerin suyunu süzüp 1/2 yemek kaşığı un koyduğunuz bir poşete alın ve biraz sallayıp unlayın (bu üzümlerin dibe çökmesini önleyecektir) fazla ununu silkelediğiniz üzümlerin yarısını tepsiye döktüğünüz sade hamurun üzerine serpin.Kalan kek hamuruna kakaoyu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar onu da çırpın ve tepside ki sade hamurun üzerine dökün,kalan üzümleri de üzerine serpip bir bıçak ya da çatal yardımıyla bir kaç yerinden sade ve kakaolu kekin karışmasını sağlayın ama çok karıştırmamaya özen gösterin.Üzerine serptiğiniz üzümleri çatalla hafifçe bastırıp içine girmesini sağlayın ki üzümler yanmasın.Hazır olan keki önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kapağını mümkün olduğunca açmadan (en az 20 dakika ) pişmeye bırakın.Keke batırdığınız kürdan temiz çıktığında artık fırından alabilirsiniz.30 dakika kadar dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
ÜZÜMLÜ ,FINDIKLI MOZAİK KEK |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi