![]() |
| MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI |
Dün yoğunluktan dolayı maalesef menü önerisinde bulunamamıştım ki zaten pazar günleri genelde yayın yapamıyorum,ramazanda da sanırım bu durum devam edecek.
Neyse efendim gelelim bir diğer konumuz olan menüler ve önerilere.Bugün yeni bir iftar menüsü,sahur önerisi ve nefis bir pilav tarifi getirdim sizlere.Mantarı ve pirinç pilavını seviyorsanız tam size göre bir pilav,eğer hala denemediyseniz tavsiye ederim,güzel,alternatif bir pilav tarifi.
Herkese şimdiden hayırlı iftarlar,Allah kabul etsin..
İFTAR ÖNERİLERİ-4.GÜN
Terbiyeli arpa şehriye çorbası
Ispanak yatağında biberiyeli et
Arpa şehriyeli kuzukulağı salatası
Mantarlı pirinç pilavı
portakallı kaymaklı revani
Sahurda ne yapacağınıza hala karar veremediyseniz KAŞAR PEYNİRLİ GALETA UNLU BÖREK yapabilirsiniz.hem nefis hende pratik.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI
![]() |
| MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI |
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
250 gr. mantar
1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1 tutam şeker
1 dilim limon
2 su bardağı tavuk suyu
1,5 su bardağı su
![]() |
| MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mantarları temizleyip doğrayalım ve limonlu suyun içinde bekletelim ki kararmasınlar.Ardından yağları tencereye alıp ısıtalım.ve süzdüğümüz mantarları ekleyip yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden pişirelim.iyice yıkanmış pirinçleri,tuzu,karabiberi,şekeri de ekleyip pirinçler tel tel olana kadar kavuralım.
Kavurma işlemi bitince tavuk suyunu ve suyunu da ekleyip,üzerine bir dilim limon yerleştirip,kapağını kapatalım ve orta ateşte kaynamaya sonra da kısık ateşte karıştırmadan ,suyunu çekip pişmeye bırakalım.Suyunu çekince ocaktan alalım ve üzerine kağıt havlu yerleştirip demlenmeye bırakalım.
![]() |
| MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI |
AFİYET,ŞEKER OLSUN...






