Ramazanın ikinci gününden herkese selamlar.
Bugün lafı çok uzatmak istemiyorum sizi de beni de baymasın:)Dün akşam ilk iftarımı çekirdek ailemle yaptım.Soframızdan bir tarifle birlikte ilk iftar soframız da blogda yerini almalıydı.Eksikleri olan bir sofranın fotoğrafını çekmek zorunda kaldım ,çünkü son aşama da çekmek zor oluyor.Ezan allah-u ekber der demez sofra talan olabiliyor:)
Menümüzde; Yayla çorbası ,Yeşil salata , Biber kızartması ,Hurma,Zeytin,Hasan paşa köftesi,Cacık, Domatesli bulgur pilavı ve Sütlaç vardı.
Aşağıdaki önerilerde blogda tarifi olanlarla menü oluşturdum,tarifi olmayanları da önümüzdeki günlerde ekleyeceğim inşallah.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
İFTAR ÖNERİLERİ-2.GÜN
Yayla çorbası
Hasan paşa köftesi
buğday salatası
tel şehriyeli pirinç pilavı
limonlu yoğurt tatlısı
Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız da PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİNİ tavsiye ederim nefis oluyor.
HASAN PAŞA KÖFTESİ
![]() |
| HASAN PAŞA KÖFTESİ |
MALZEMELER
500 gr köftelik kıyma
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekemek içi
1 adet iri diş sarımsak
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
pulbiber
kimyon
tuzot
kekik
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
toz kırmızı biber
patates püresi için:
5 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı süt
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1/2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
içine:
kaşar peyniri rendesi
üzerine:
kaşar peyniri rendesi
salçalı sos için:
1/2 yemek kaşığı domates salçası,
1/2 su bardağı su
![]() |
| HASAN PAŞA KÖFTESİ |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köfte malzemlerini karıştırıp 10 dakika kadar iyice yoğuralım ve buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirelim.
Diğer taraftan patatesleri kabuklarıyla haşlayalım,kabukarını soyup sıcakken ezelim,içine süt,kaşar rendesi,tereyağ,tuz ve karabiberini ekleyip iyice harmanlayalım.
Dinlenmiş köfte harcından küçük limon kadar parçalar koparıp çanak şekli verelim,yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 dereceli fırında kurutmadan 10 dakika kadar pişirelim.
Pişen köftenin içine önce bir parça kaşar peyniri rendesi koyalım ardından üzerini patates püresiyle düzgün bir şekilde kapatalım,bu işlemi sıkma torbasıyla da yapabilirsiniz,bolca koyabilirsiniz patates püresini yetecektir.en sonda üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim en son salçalı sosuda üzerine gezdirip tekrar 180 dereceli fırına sürelim ve kurutmadan kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Hasan paşa köftesinde dikkat edilmesi gerken nokta kurumaması,kurutmadan pişirirseniz,enfes bir lezzet çıkacaktır ortaya..
Sıcak olarak servis edelim..
AFİYET,ŞEKER OLSUN...





