KURU MEYVELİ MUHALLEBİ
Ocak 20, 2012
Herkese hayırlı günler ve hayırlı,bereketli bir cuma günü diliyorum..
Bugün benim için pek keyifsiz başladı,planlarım suyun içine düştü kayboldu,umarım sizin için gün güzel başlamıştır ve öylede biter..
Benim günüm güzel başlamadı ama güzel btirmeye kararlıyım,bir kadın gününü nasıl güzelleştirir,alışverişle bende öyle yapacağım ardındanda güzel bir film seyrederim,yağız'ımda kreşten elinde karneyle gelirse bugün benim için çok çok güzel biter:)
Gerçi bilmiyorum devlet kreşlerinde uyduruktan da olsa bir karne veriyorlar mı ama ben bekliyorum:)
Sahi kreşteki çocuklara karne veriliyor mu arkadaşlar,bilen var mı??:)
neyse gelelim asıl konumuza,sıradaki tarifim güzel bir muhallebi olacak..
Bu muhallebiyi uzun zamandır yapmamıştım.eşim pek muhallebi sevmediği için unutmuşum bir köşede.geçenlerde elime geçince,belki yağız'ım yer diye tekrar yapmak istedim.çocuklar içinde biz erişkinler içinde gerçekten çok faydalı ve lezetli bir muhallebidir.
denemenizi tavsiye ederim pişman olmayacaksınız..
MALZEMELER
1 kg süt
6 adet orta boy kuru kayısı
6 adet orta boy kuru incir
1 kahve fincanı nişasta
3 kahve fincanı tozşeker
süslemek için:
fındık,fıstık,ceviz,kuş üzmü
HAZIRLANIŞI
önce yıkadığımız incir ve kayısıları küp küp doğrayalım.daha sonra her ikisinide ayrı ayrı kaplarda birer çay bardağı suyla kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.piştikten sonra suyu kalırsa süzüp bir kenarda bekletelim.ayrı bir tencereye nişastayı ve sütün bir bardağını alıp nişastayı iyice ezelim.kalan sütüde ilave edip orta ateşte kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim.pişen muhallebimize toz şekeri ve kuru meyveleri de ekleyip 5 dakika daha pişirelim ve ocaktan alalım.kaselere bölüştürüp süsledikten sonra ,ılık yada soğuk olarak servis edelim..
AFİYET,ŞEKER OLSUN....